Söz uçar, yazı kalır sözünden ne anlıyorsunuz

Söz uçar, yazı kalır sözünden ne anlıyorsunuz
Söz uçar, yazı kalır sözünden ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsanların hayatında bilginin önemli bir yeri bulunmaktadır. Bilginin korunması, taşınması, öğrenilmesi için insanlar hayatları için özel planlama yapmaktadır. Bu nedenle bilginin öğretilmesinde sözün etkisinin de kalıcı olduğu bilinmektedir. Sözün etkisinin kalıcı olmasını sağlayan ise yazıya geçirilmesidir.

Bu nedenle atalarımız söz uçar; yazı kalır, diyerek yazarak öğrenmenin, not almanın gerekli olduğunu hatırlamak ve uygulamak için daha kolay ve çabuk bir imkan oluşturulmaktadır. Söylenen sözler unutulabilir ama yazılan yazılar asla unutulmaz ve her zaman yerini korur. Daima not almak, sözü unutmamak için yazıya geçirmek ve nasihat ederken, öğretirken de bunu kullanmak gerekir.

Verilen sözler ve yapılan antlaşmalar yazıya dönüştürülmediği sürece herhangi bir geçerliliğe sahip değillerdir. İnsanlar bazen çeşitli sebeplerle verdikleri sözleri inkar edebilmekte veya sözlerini yerine getirmeyebilmektedirler. Bu nedenle verilen sözler ve yapılan antlaşmalar yazıya dönüştürülerek geçerlilik kazanır. Bu sayede inkar edilemez ve hak sahibi bu durumu kolaylıkla ispatlayabilir.

  • İnsan iletişim kurmak, duygu ve düşüncelerini aktarmak için konuşur. Fakat sözlü iletişim kalıcı değildir. Delil ve hatırlatma özelliği yoktur. Günümüze kadar bir çok insan yaşamış ve milyon kere konuşmuştur. Fakat konuştuklarında geriye kalan bir şey yoktur. Yani söz uçar, gider.
  • Yazmak ise kalıcıdır. Binlerce yıl sonrasında bile yazı kalır. Örneğin Mısır piramitlerindeki yazılar günümüzde bile okunmaktadır.
  • Sonuç olarak “Söz uçar yazı kalır.”

3
3
1
4
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.