Sözlü ve yazılı kültür unsurlarının Osmanlı toplum hayatına ne gibi etkileri olmuştur

Sözlü ve yazılı kültür unsurlarının Osmanlı toplum hayatına ne gibi etkileri olmuştur
Sözlü ve yazılı kültür unsurlarının Osmanlı toplum hayatına ne gibi etkileri olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı tarihinde en önemli kültür etkilerinden biri de sözlü kültürün toplum hayatına etkisi olmuştur. Toplum hayatında destanların, masalların ve diğer sözlü kültür eserlerinin yaygın olarak halkla buluşması ve bu eserlerin halk tarafından benimsenmesi kültürün aktarılmasında ve yaşanmasında çok etkili olmuştur.

Osmanlı coğrafyasında sözlü kültürün varlığı toplumda yeni nesillerin yetişmesini, kültürün korunmasını, kültür değerlerinin öğrenilmesini sağlamıştır. Bu da Osmanlı kültür değerlerinin uzun yıllar varlığını korumasını sağlamıştır. Toplum hayatını şekillendiren ve yönlendiren en önemli unsur kültür olarak bilinmektedir. Sözlü kültür de kendiliğinden yayılan bir kültür olarak tarihi bir şuur kazandırmaktadır.

Sözlü ve yazılı kültür unsurları kültürel mirasın korunmasını sağlamıştır. Sözlü ve yazılı kültür ürünleri ile Türk milli kültürü korunmuş, halkın öğrenmesi sağlanmış, dil, din birlikteliği ve millet olma şuuru kazandırmıştır.

Osmanlı Toplum hayatına etkileri şunlardır;

  • Kültür, gelenek ve görenekler nesilden nesile aktarılmıştır
  • Millet olma şuurunu kazandırmıştır
  • Osmanlı toplum hayatına duygu ve düşünce birlikteliği sağlamıştır
  • Kültürel yozlaşmayı ve diğer kültürlerin zararlı etkilerini önlemiştir
  • Türk dili korunmuştur, Türk sanatı oluşmuştur

291
80
212
74
75
135
404
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.