Sperm, yumurta, zigot, embriyo ve bebek arasında nasıl bir ilişki vardır

Sperm, yumurta, zigot, embriyo ve bebek arasında nasıl bir ilişki vardır
Sperm, yumurta, zigot, embriyo ve bebek arasında nasıl bir ilişki vardır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yumurta ve sperm hücre çekirdeklerinin birleşerek yeni bir hücre oluşturmasına döllenme adı verilir. Döllenme sonucu oluşan yeni hücreye zigot denir. Zigot, anne rahminde gelişerek bebeği meydana getirir. Bu şekilde, bir canlıdan kendine benzer yeni bir canlı oluşturmasına üreme denir. İnsanda üremenin gerçekleşebilmesi için babanın “n” kromozomlu sperm hücresi ile annenin “n” kromozomlu yumurta hücresinin çekirdeği bir araya gelir. Oluşan zigot “2n” kromozoma sahip olur. Bu nedenle bebek bazı özellikleriyle annesine, bazı özellikleriyle de babasına benzer. Çünkü hücrelerindeki kalıtsal maddenin yarısı babasından, diğer yarısı da annesinden gelmiştir.

Bebeklik resimlerinizle şimdiki resimlerinizi karşılaştırarak nasıl bir değişim ve gelişim geçirdiğinizi sınıf arkadaşlarınızla tartışınız.

İnsanda cinsiyeti (erkek veya dişilik özelliklerini) üreme organları belirler. Üreme organları dişi bireyde yumurtalık, erkek bireyde testislerdir. Yumurtalıkta yumurta hücreleri, testislerde ise sperm hücreleri mayoz bölünme sonucunda oluşur. Bu organlar aynı zamanda cinsiyetin ikincil (sekonder) özelliklerinin belirlenmesini sağlayan hormonları da salgılar.

188
55
55
55
55
189
189
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum