Stimüle etmek ne demek, ne anlama gelir

Stimüle etmek ne demek, ne anlama gelir
Stimüle etmek ne demek, ne anlama gelir, stimüle etmek kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Stimüle etmek özellikle tıp alanında sıklıkla kullanıldığı bilinen bir ifadedir. Stimüle etmek, bir aktivitenin başlangıç gösterebilmesi için harekete geçirici bir faktör olması anlamına gelmektedir. Stimüle kelimesinin uyarıcı anlamına geldiği de bilinmektedir. Aynı zamanda gayrete getirmek ve canlandırmak anlamına gelen bir kelime olarak da bilinmektedir.

Stimüle etmek ne demek, ne anlama gelir

Stimüle etmek, özellikle tıp alanında oldukça fazla kullanılmakta olan bir kelimedir. Stimüle aynı zamanda stimülasyon işlemine uğramış olarak da ifade edilebilmektedir. Stimüle etmek; uyarmak ve canlandırmak olarak da bilinmektedir. Stimüle kelimesinin Latince kökenli olduğu bilinmektedir. Stimüle etmek sözlükte, uyarmak, kamçılamak ve canlandırmak anlamlarına sahip olarak ifade edilebilir.

Stimüle etmek kelimesinin TDK sözlük anlamı

Dilimizde kullanılan bütün sözcüklerin ve tabirlerin anlamını TDK sözlüğünde bulabiliriz. Stimüle etmek tabirinin de anlamı mevcut olup, uyarmak, kamçılamak ve tenbih etmek gibi anlamların yanı sıra canlandırmak ve dürtmek gibi anlamlara da sahiptir.

5
1
1
1
1
1
57
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.