Stresle başa çıkmak için kullanılan stratejiler

Stresle başa çıkmak için kullanılan stratejiler
Stresle başa çıkmak için kullanılan stratejiler kaça ayrılır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Stres, çağımızın en önemli sıkıntılarından biridir. İş, okul, ev ve genel bir hayat stresi insanları rahat bırakmamaktadır. Günümüzde stres nedeniyle meydana gelen hastalıkların da sayısı artmıştır. Stres, hemen her hastalığın temelinde olan psikolojik rahatsızlıklardan biridir.

Stresle başa çıkmak için kullanılan stratejiler ve açıklamaları şu şekildedir:

Düzenli Egzersiz: Spor yapmak her zaman faydalı olmuştur. Düzenli yürüyüş yapma insanları stresten uzak tutar.
Rahatlama Teknikleri: Kan basıncı, kan şekeri dengelenmesi için yeme, içme, dinlenme, uyuma gibi faaliyetler stresten uzak tutar.
Ruhsal Uygulamalar: Meditatif uygulamalar yapılması rahatlama sağlar ve stresten uzak tutar.
Dua: İnsanların inançları doğrultusunda istekte bulunması, halini açıklaması stresten uzak tutar.

Stresle başa çıkmada bazı stratejiler çok gerekli ve önemli yer tutmaktadır. Bu stratejilerin özelliği kişisel alışkanlık ile psikolojik, fiziksel ve davranışsal yapıları kontrol altına almayı öngörmeleridir. Bunlara örnek olarak egzersiz, gevşeme, meditasyon, zaman yönetimi, masaj, bilinçsel terapi, beslenmeye özen gösterme verilebilir.

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.