Su akmayınca durulmaz atasözünün anlamı

Su akmayınca durulmaz atasözünün anlamı
Bu yazımızda sizlere Su akmayınca durulmaz anlamı nedir , Su akmayınca durulmaz ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Su akmayınca durulmaz, su akmayınca durulmaz atasözünün anlamı, su akmayınca durulmaz anlamı şu şekilde :

Bir konu, türlü çekişmelerden sonra aydınlığa kavuşur, yoluna girer.

Kimi iş, konu, olay ya da durumlar pek çok tartışma, çekişme ve mücadeleden sonra aydınlığa kavuşur. Hemen herkes niyetini açığa vurur, fikrini söyler, söylenmedik bir şey kalmaz, sonunda mesele çözülür ve iş yoluna girer.

İnsanların bir konu üzerinde görüş farklılıklarının bulunması hem olağan hem de gerekli olmaktadır. Bu sayede ortaya atılan herhangi bir konu üzerinde farklı görüş açıları ile ilgili tartışmaların olması en doğru sonucu bulabilmek açısından önemli olmaktadır. Diğer bir değişle önce sular bulanacak ki en doğru ve verimli sonuçlar alınabilsin, yani sular durulsun. Tartışma ve çekişmeler olmadan bir olayın ya da fikrin rayına oturması mümkün olmamaktadır.

Su bulanmayınca durulmaz atasözünün cümle içerisindeki kullanımı

İşyerinde ki toplantıda çıkan büyük ve gürültülü bir tartışmanın ardından, şirket için en fazla karın nasıl sağlanacağı ile ilgili karar alındı. Yani su bulanmadan durulmadı yine.

13
129
12
7
57
42
82
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.