Su doğada hangi hâllerde bulunur

Su doğada hangi hâllerde bulunur
Su hangi hâllerde bulunur, su doğada hangi hallerde ve nerelerde bulunur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Su; Dünya'da bol miktarda bulunan ve hayat için vazgeçilmez olan, kokusuz ve tatsız bir kimyasal bileşik. Sıklıkla renksiz olarak tanımlanmasına rağmen kızıl dalga boylarında ışığı hafifçe emmesi nedeniyle tabii bir mavi renge sahiptir.

Su yeryüzünde 3 farklı halde bulunur. Katı, sıvı, gaz. Buz, suyun katı hali; su, sıvı hali; su buharı ise suyun gaz halidir. Suyun doğada sıvı halde bulunduğu yerler, göl, akarsular, denizler ve yer altı suları, katı halde soğuk iklimli bölgelerdeki buzul, dağlarda kar, buz ve gaz olarak ise bulutlarda bulunur.

Su yerkürede değişik hâllerde bulunur: su buharı, (bulutlar), su (denizler, göller), buz (kar, dolu, buzullar) gibi. Su sürekli olarak su döngüsü olarak bilinen döngü içinde değişik fiziksel hâllere dönüşür.

25
22
24
22
24
24
24
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.