Su döngüsü ne demektir

Su döngüsü ne demektir
Su döngüsü ne demektir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Su döngüsü, suyun atmosferin üst katmanlarıyla atmosfer arasındaki geçişine verilen isimdir. Atmosferin üst katmanlarında yoğunlaşan su, yeryüzüne yağış olarak düşer. Daha sonra su, Güneş’in etkisiyle birlikte buharlaşarak yeniden atmosfere döner. İşte bu olay “su döngüsü’dür. 

Suyun yerküre, suküre ve atmosfer arasında buharlaşma, yoğunlaşma, yağış, akış gibi aşamalardan geçerek sürekli bir döngü halinde bulunma durumuna Su Döngüsü denir. Aynı zamanda hidrolojik döngü adıyla da bilinen su döngüsü, iklimsel olayları ve yaşamın sürekliliğini belirleyen temel etmenlerden biridir.

Su katı, sıvı ve gaz olmak üzere Dünya’da 3 farklı fiziksel halde bulunur. Donmuş buzullar, denizler, okyanuslar, tatlı sular, su buharı, bulut gibi formlarda bulunan su; yer altı, yeryüzü ve atmosfer arasında sürekli bir dolaşım halindedir.

2
1
0
0
1
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.