Su kirliliğine sebep olan maddeler nelerdir

Su kirliliğine sebep olan maddeler nelerdir
Su kirliliğine sebep olan maddeler nelerdir, su kirliliğinin oluşmasının çevre ve insan sağlığına zararları konusunda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Genel olarak aslında su tüketimine (tasarrufuna) dikkat etmediğimiz gibi maalesef kirlenmesinde de önemli bir rol oynamaktayız. Özellikle fazla fazla kullanılan deterjanlar, sabunlar, agresif temizlik malzemeleri, yanmış yağlar, kontrolsüz atık (araçlarının yağlarının değiştirildikten sonra bulunduğu yere boşaltılması gibi) deşarjları gibi etkenler evsel atığın temelini oluşturur ve su kaynaklarımızı kirletmektedir.

Su kirliliğine neden olan unsurları genel olarak dört ana başlık altında toplamak mümkündür: Bunlar sırasıyla,
a) Nüfus artışı
b) Kentleşme
c) Sanayileşme
d) Tarımsal mücadele ilaçları ve kimyasal gübreler.

 

Gerçekte sanayinin çevre üzerindeki olumsuz rolü belki diğer tüm faktörlerden çok daha fazladır. Ülkemizde özellikle sanayi kuruluşlarının sıvı atıkları ile su kirliliğine ve dolaylı olarak yine su kirliliğine bağlı, toprak ve bitki örtüsü üzerinde aşırı kirlenmelere neden olduğu ve hızlı bir şekilde çevrenin tahribine yol açtığı bilinmektedir.

Ayrıca sanayileşme hareketleri ile şehirlere göç olayı da başlamış ve bu durum yine hızlı ve düzensiz kentleşmeye sebep olmuştur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.