Su, mineral ve vitaminlerin son emiliminin gerçekleştiği organ hangisidir

Su, mineral ve vitaminlerin son emiliminin gerçekleştiği organ hangisidir
Su, mineral ve vitaminlerin son emiliminin gerçekleştiği organ hangisidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Su, mineral ve vitaminlerin son emiliminin gerçekleştiği organ kalın bağırsaktır. Su, mineral ve vitaminlerin emilimi kalın bağırsakta gerçekleşir.

Kalın bağırsak

Temel besin maddeleri mekanik ve kimyasal sindirim olaylarının sonunda en küçük yapı birimlerine ayrılır. Proteinler aminoasitlere, karbonhidratlar glikoz, fruktoz ve galaktoza, yağlar gliserole parçalanır.

Bu parçalanma olaylarının sonunda hücre zarından geçebilecek hale gelen besin maddelerinin kana geçmesi ince bağırsak ve kalın bağırsakta emilim olayları ile gerçekleşir.

Küçük moleküllerine ayrılan besin maddelerinin birçoğu ince bağırsakta emilir. İnce bağırsakta difüzyon ve aktif taşıma ile besin maddeleri kana geçer.

Kalın bağırsakta su, mineraller ve vitaminlerin son emilimi gerçekleştirilir ve kan damarlarına geçişi sağlanır.

312
310
124
144
154
139
1234
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.