Su sıvısının buharlaşması için kaynaması gerekir mi

Su sıvısının buharlaşması için kaynaması gerekir mi
Su sıvısının buharlaşması için kaynaması gerekir mi, buharlaşma ve kaynama nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Su sıvısının buharlaşması için kaynaması gerekir. Suyun kaynaması su yüzeyinde olan buharlaşmadır, buharlaşma ise incelediğimiz suyun tümünün buharlaşması durumuna denir.

Buharlaşma ve kaynama günlük hayatta karıştırılabilecek iki farklı terimdir.

  • Buharlaşma referans alınan sıvının tamamen sıvı halden gaz hale geçmesidir.
  • Kaynama bir bölgesinden ısı alan sıvının yüzeyinde olan buharlaşmadır.

Türkiye gibi çayın neredeyse her evde tüketildiği bir yerde kaynama olayını gözlemlememek pek mümkün değil. Kaynama olayını ısınan su parçacıklarının su yüzeyine yükselmesi ve yüzeyden havaya karışması ile açıklayabiliriz, ısınan sıvı yükselir ve suyun yüzeyinden buhar halinde havaya karışır. Bunu kaynama olarak adlandırırız.

Çaydanlıktaki suyu kaynatmak yerine buharlaştırırsak, çay yapamayız çünkü buharlaştırma denen olay bu durumda çaydanlıktaki suyu tamamen buhar haline getirmektir, ve bunun sonucunda tüm suyumuz havaya karışır ve bizim çay içme hayalimiz de buhar olur.

12
10
14
4
2
9
14
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.