Su tasarrufu için alınacak önlemlerden üç tanesini yazınız

Su tasarrufu için alınacak önlemlerden üç tanesini yazınız
Su tasarrufu için alınacak önlemlerden üç tanesini yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Su tasarrufu için alınacak önlemlerden üç tanesini yazınız

Ödev cevabı kısaca : Damlamayan musluklar ve sızdırmayan boruların sağlanması. Düşük akımlı musluk ve duş başlıklarının kullanılması. Yağmur suyu toplama sistemlerinin kurulması.

Su tasarrufu yapmak, hem ev ekonomisi hem de çevre için önemlidir. Su tasarrufu yapmak için birçok basit önlem alınabilir. Bunlardan üç tanesi şunlardır:

1. Duş süresini kısaltmak: Duş almak, evlerde en fazla su tüketilen aktivitelerden biridir. Duş süresini 5 dakika kısaltmak, yaklaşık 40 litre su tasarrufu sağlar.

2. Diş fırçalarken ve tıraş olurken musluğu kapatmak: Diş fırçalarken ve tıraş olurken musluğu açık bırakmak, gereksiz yere su israfına neden olur. Bu basit önlemle, her gün yaklaşık 10 litre su tasarrufu yapılabilir.

3. Bulaşık ve çamaşır makinelerini tam dolu olarak çalıştırmak: Bulaşık ve çamaşır makinelerini tam dolu olarak çalıştırmak, su ve enerji tasarrufu sağlar. Bu sayede, her yıkamada yaklaşık 20 litre su tasarrufu yapılabilir.

Bunlara ek olarak:

  • Damlayan muslukları tamir etmek
  • Su tasarruflu armatürler kullanmak
  • Bahçeyi sulamada hortum yerine sulama kabı kullanmak
  • Yağmur suyunu toplamak ve bahçe sulamada kullanmak
  • Araç yıkamak için su tasarrufu sağlayan yöntemler kullanmak
  • Suyun değerini bilerek bilinçli bir şekilde kullanmak

2
0
2
0
1
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.