Su tasarrufunun başlıca faydaları nelerdir

Su tasarrufunun başlıca faydaları nelerdir
Su tasarrufunun başlıca faydaları nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tüm canlılar yaşamlarını sürdürebilmek için su tüketmek zorundadır. Ayrıca; yıkanmak, dişlerimizi fırçalamak, çamaşırlarımızı ve bulaşıklarımızı yıkamak gibi gündelik işlerimizin bir çoğunu yaparken temiz suya ihtiyaç duyarız.

Gündelik hayatımızda suya bu kadar ihtiyaç duyarken bir yandan da küresel ısınmadan dolayı Dünya’nın sıcaklık ortalaması artmış, su kaynakları gitgide azalmıştır ve her geçen gün azalmaya da devam etmektedir. Örneğin, temiz su kaynaklarının beslenmesinde büyük rol oynayan pek çok akarsu yatağındaki su miktarı azalmış veya kurumuştur. Barajlarda yeterince su birikmemektedir.

Su tasarrufu yaparak dünya üzerindeki temiz su kaynaklarının daha yavaş tükenmesine katkıda bulunabiliriz. Böylece, içme ve temizlik için kullandığımız suyumuz azalmaz, bizler de hastalıklardan korunmuş oluruz.

2
0
25
2
1
1
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.