Su ve mineraller hangi besinlerde bulunur

Su ve mineraller hangi besinlerde bulunur
Su ve mineraller hangi besinlerde bulunur, isimleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İnsan bedeni için su ve minareler sağlıklı ve güçlü bir metabolizmanın varlığını oluşturan etmenler arasında bulunmaktadır.

Su ve mineraller hangi besinlerde bulunur

İnsan vücudu için gerekli besinler içerisine su ve mineral bakımından zengin ve kaynak olarak bazı besinler bulunmaktadır. Mineral bakımından zengin olan bu besinleri şöyle sıralamak mümkündür.

Et, yumurta, kabuklu deniz mahsulleri, peynir, patates, sebzeler, bakliyat, süt, peynir, balık, pazı, lahana, brokoli, yeşil sebzeler, yoğurt, yeşillikler gibi besinler içerisinde mineral ve vitaminler bulunmaktadır.

Günlük hayatta içilen su miktarının içerisinde bazı mineraller alınmakta özellikle maden suyu tüketiminde de mineraller vücuda alınabilmektedir. İnsan vücudunda organların ve sistemlerin düzgün çalışabilmesi için vitamin ve mineral bakımından zengin beslenmek oldukça önemli olmaktadır.

Yaşam süresinde daha aktif bir şekilde hareket etmek ve beyin aktivitelerinden vücut gelişimine kadar minerallerin etkisi bulunmaktadır.

Su ve minerallerin bulunduğu besinler

İnsan vücudu için gerekli mineraller ve vitaminlerin isimleri ve bu mineralleri içeren besinlerin isimleri şunlardır;

  • Demir; et ve yumurta
  • Sodyum; patates, muz ve bakliyatlarda bulunur.
  • Çinko; kabuklu deniz ürünleri ve peynir
  • Fosfor; süt, peynir ve balık
  • Magnezyum; yeşil sebzeler, taneli meyveler ve süt ürünleri
  • Potasyum; yeşil sebzeler, brokoli, pazı, lahana
  • Flor; siyah çay, maden suyu
  • Kalsiyum; süt, peynir, yoğurt
  • Selenyum; Tahıllar, ciğer, kabuklu yemişler

İnsan vücudu için gerekli vitamin ve mineraller tüketilen birçok besinde bulunmaktadır.

Besinlerin içerisinde mineraller yer almaktadır. Sağlıklı bir vücut için gerekli mineralleri besin olarak almak yaşam kalitesini arttıran ve vücudun bağışıklığını güçlendiren bir durumdur. Su ve mineraller günlük beslenme içerisinde yer almasına rağmen zaman zaman bazı hastalıklar ile insan vücudunda emilimi tam gerçekleşmediği durumlarda vücutta eksikliğine rastlanmaktadır.

509
19
108
14
21
15
335
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.