Şuayb Peygamber’in (a.s.) kısa hayatı

Şuayb Peygamber’in (a.s.) kısa hayatı
Şuayb Peygamber’in (a.s.) hayatı hakkında; İslam ansiklopedisi, peygamberler tarihi, Genel Ağ gibi kaynaklardan bilgi edininiz

Hz. Şuayb Kuranı Kerimde adı geçen peygamberlerden biridir. Medyen ve Eyke halkına peygamber olarak gönderilmiştir. Bu iki ülkede ayrı mücadelelerde bulunmuştur. Soyunun Hz. İbrahim'e dayandığı bilinir. Hz. Musa'nın kayınpederidir. Kuranı Kerimde 11 defa adı geçer. Peygamberlerin hatibi olarak bilinir ve kendisine Allah tarafından çok güzel bir konuşma yeteneği verilmiştir. Peygamber olarak gönderildiği halka iyiyi ve doğruyu öğretmeye çalışmış insanları doğru olana yönlendirmiştir. Hz. Musa Hz. Şuayb'ın kızı ile evlenmiştir.

Hazreti Şuayb (a.s) hayatı (kıssası)

Hz. Şuayb medyen halkına peygamber olarak gönderildi. Medyen halkı çok zengin bir halktı. Zenginliğini ise yaptıkları gapslar ile elde etmişlerdi. Yapılan kervanların yolu medyenden geçtiği zaman halk zorla kervanlarda ki mallara el koyarak ganimetleri ele geçirmekteydi. Halkta her türlü sapkınlık vardı. Putlara tapmak, hırsızlık yapmak, yalan söylemek, zina yapmak, içki içmek gibi pek çok alışkanlıkları vardı. Bu sapkın halka Allah-u Teala tarafından Hz. Şuayb peygamber elçi olarak gönderildi. Onlara doğru yolu göstermesi tebliğ edildi. Hz. Şuayb başta kendisine inanan bulamadı. Sürekli aşağılandı ve toplumdan uzaklaştırılmak istendi.

Hz. Şuayb az da olsa Medyen halkından kendine inanan kişi bulabildi. Kendisine inanan kişiler ile birlikte Medyen'i terk ettiler. Daha sonra inanmayan kişiler de Medyen'de çıkan zelzele ile helak olup gittiler. Hz. Musa Hz. Şuayb'ın kızı ile evlendi.

Hazreti Şuayb (a.s) mesleği

Her peygamberin peygamberlikten önce ki bir mesleği bulunmaktaydı. Hazreti Şuayb çocukluğundan ölümüne kadar ziraatçılık ile uğraşmıştır.

Hz. Şuayb'ın Mucizeleri

Hz. Şuayb halkı doğru yola davet etmek için çok çalışmıştır. Bu süreçte insanları inandırmak için kendisine Allah tarafından bazı özellikler bahşedilmiştir. Dua etmiş ve koyunlardan doğan siyah kuzular beyaz olmuştur. Dağa çıkmak istediği zaman dağ eğilir ve onun çıkmasına yardım ederdi. Ettiği dua sonrası taşlar toprak olmuştur. Ülkede bulunan taşlar etrafında dönmüş ve o taşlar bakır olmuştur. Bu şekilde halkı dürüst ve doğru bir şekilde ticaret yapmaya davet etmiştir. Ettiği dua ile kum tepeleri yerinden oynamıştır. Tüm bu mucizelere rağmen halk inanmamış ve kendi sonlarını kendileri hazırlamıştır.

1076
138
571
189
641
165
854
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum