Şubat ayının 29 gün olduğu sene bulmaca cevabı nedir

Şubat ayının 29 gün olduğu sene bulmaca cevabı nedir
Bulmacada Şubat ayının 29 gün olduğu sene nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çengel ve kare bulmacada sorulan Şubat ayının 29 gün olduğu sene nedir sorusunun yanıtı 8 harflidir cevaba ARTIK YIL yazabilirsiniz.

Artık yıl nedir

Artık yıl, Miladî takvimde 365 yerine 366 günü olan yıl. Bu fazladan gün, normalde 28 gün olan Şubat ayına 29 Şubat'ın eklenmesi ile elde edilir.

Artık yıl, Gregorien takvimine göre normalde 365 gün olan bir yılın, 366 gün olarak kabul edildiği bir yıldır. Artık yıl, her dört yılda bir kutlanır ve Şubat ayına bir gün eklenerek oluşturulur. Bu ekstra gün, 29 Şubat olarak bilinir.

Ancak artık yılların her dört yılda bir olduğu kuralu tam olarak uygulanmaz. Yılın 100'e tam bölünebilen yıllar sadece artık yıl kabul edilmez. Ancak yine de 400'e tam bölünebilen yıllar artık yıl olarak kabul edilir. Bu kural, takvimi daha doğru hale getirmek ve mevsimleri uyumlu tutmak için kullanılır.

Sonuç olarak, 1900 yılı bir artık yıl olarak kabul edilmezken, 2000 yılı artık yıl olarak kabul edilmiştir. Bu kurallar, Gregorien takvimine uygun olarak dünya çapında kullanılmaktadır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.