Sübhâneke duasında hangi konudan söz edilir

Sübhâneke duasında hangi konudan söz edilir
Subhâneke duasında Allah'ın (c.c.) hangi özelliklerinde söz edilmektedir, Sübhâneke duasında hangi konudan söz edilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Subhanekede, Allahı tesbih edilmesinden, Allaha hamd edilmesinden, şanının yüceliğinden ve Allahtan başka hiç bir ilah olmadığından söz edilir.
Subhanekeyi namaza başlarken okumak sünnettir.

Sübhaneke duasının anlamı: Allah’ım! Sen eksik sıfatlardan uzaksın. Sana hamt ederiz. Senin ismini yüceltiriz. Senin şanın her şeyden üstündür. (Senin övgün yücedir.) Senden başka ilah yoktur.

Bu duada; Allah’ın mükemmelliğinden, Allah’ın tek olduğundan, Allah’ı hamdettiğimizden, Allah’ın her şeyden üstün olduğundan söz edilir.

Sübhaneke okunuşu

Sübhânekellâhümme ve bi hamdik ve tebârekesmük ve teâlâ ceddük (ve celle senâük *) ve lâ ilâhe ğayrük.

Sübhane anlamı

Allah'ım! Sen eksik sıfatlardan pak ve uzaksın. Seni daima böyle tenzih eder ve överim. Senin adın mübarektir. Varlığın her şeyden üstündür. Senden başka ilah yoktur. Sübhâneke, cenaze namazında parantez içindeki "Ve celle senâük" cümlesi ile beraber okunur.

850
1017
1625
311
268
357
1410
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.