Suda yasayan ve yavrularını sütle besleyen canlılar

Suda yasayan ve yavrularını sütle besleyen canlılar
Suda yasayan ve yavrularını sütle besleyen canlılara örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Yavrularını süt ile besleyen canlılar memeli canlılardır.

  • Memeli canlılarda yavru bakımı görülür.
  • Yavru süt ile beslenir.
  • Memeli canlılar suda ya da karada yaşayabilir.
  • Memeliler genelde doğurarak nesillerinin devamını sağlarlar, bunun dışında çok düşük bir memeli hayvan miktarı ise yumurtlayarak nesillerinin devamını sağlarlar.

Suda yaşayan ve yavrularını sütle besleyen canlılara bakalım:

  • Fok balıkları
  • Deniz aslanları
  • Balinalar

olarak sayılabilir.

Memeliler hakkında bilgi

Yavrularını doğurarak dünyaya getiren ve onları sütle besleyen hayvanlara memeli hayvanlar denir. Koyun, inek, kedi, köpek, at, maymun, yarasa, balina, gibi hayvanlar memeli hayvanlardır.

Memeli hayvanların bir bölümü otla beslenir. Bu nedenle bu tip hayvanlara otçul hayvan denir. Geyik, maymun, deve, koyun, keçi, inek gibi hayvanlar otçul memelilerdir. Otla beslenen hayvanların çene yapıları ot koparmaya elverişlidir.

Et yiyerek beslenen memeli hayvanlara etobur memeliler denir. Çeneleri kuvvetli, dişleri uzun ve sivridir. Et yiyerek beslenen hayvanların büyük bir bölümü yabanidir. Kedi, köpek, aslan, kaplan, kurt ve çakal etle beslenen memeli hayvanlardır.

Kesici dişleri çok gelişmiş olan fare, sincap, tavşan, kunduz gibi hayvanlar kemirici memelilerdir. Kemirici memeliler bitkilerin kök ve gövdelerini kemirerek beslenir.

Yarasa uçabilen memeli hayvandır. Yarasaların işitme duyuları çok gelişmiştir. Mağaralarda yaşar. Böceklerle beslenir.

Yunus, balina ve fok suda yaşayan ve yüzen memeli hayvanlardır. Derilerinde kıl ve tüy yoktur.

Kelebek, kuş ve yarasalar karada yaşar. Kanatları vardır ve uçarlar. Buna rağmen kelebek ve yarasa kuşlar gurubunda değildir. Çünkü kelebek omurgasız hayvandır. Yarasalar ise canlı doğum yaptıklarından memeli hayvanlar gurubuna girer.

Gerçek memeliler

  • Mavi Balina
  • Yavru gelişimi annenin içinde gerçekleşir.
  • Bazı yavrular doğduktan sonra bir süre daha anne bakımına ihtiyaç duyarken, bazı yavrular ise hemen erginlerle beraber hareket edebilecek konumdadır.
  • Yurdumuzdaki memeliler bu gruba dahildir.

Plesenta: yavrunun anne karnında iken besin alışverişini sağlayan yapıdır.
Örnekler: İnsan, İnek, Kedigiller, Köpek, Aslan,Koyun, Fare, Kirpi, Kunduz, Köstebek, Tavşan, Sincap, At, Deve, Zürafa, Geyik, Yarasa, Fil, Maymun.

Kaynak:Eğitim Sistem

511
459
232
99
136
166
239
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.