Sufi, mutasavvıf ve tarikat kavramlarının anlamları

Sufi, mutasavvıf ve tarikat kavramlarının anlamları
Sufi, mutasavvıf ve tarikat kavramlarının anlamları, sufi, tasavvuf ve mutasavvıf kavramları hakkında neler biliyorsunuz hakkında neler biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Hayatımızda dini yaşamamız bazı kavramların dilimize girmesinde etkili olmuştur. Günlük konuşmalarımız arasında dini kavramları sıklıkla kullanırız. Ezan, namaz, cami, iman, salih amel, selamlaşma gibi kavramlar bunlardan bazılarıdır. Bir de sufi, mutasavvıf, tarikat gibi kavramlar bulunmaktadır.

Dilimizde yerleşen dini kavramlar şu şekildedir:

Sufi: Tasavvuf ya da Sufilik, İslam’ın iç veya mistik yüzü olarak tarif edilir. Tasavvuf ve sufi kelimelerinin hangi kökten geldiği hakkında ihtilâf vardır. Sûfî kelimesinin kökü olarak en çok hüsn-ü kabul gören kelime, “yün” anlamına gelen Arapça “sûf”tur.

Mutasavvıf: Tasavvuf inançlarını benimseyip kendini Tanrı’ya ve Tanrısal hikmete vermiş, tasavvufla uğraşan, gizemciliği yaymaya çalışan kimse.

Tarikat: Tarik kelimesi “yol” tarikat “yollar” anlamına gelir, “Allah’a ulaştıran yol” mânâsında kullanılmaktadır.

Tasavvuf

  • Tasavvuf daha çok İslam’ın ahlaki boyutunu ön plana çıkaran, kalbe Allah sevgisini yerleştirmeyi amaç edinen bir düşünce
    akımıdır. Bu düşünce akımıdır.
  • Sade bir şekilde yaşamaya önem verir. İnsanı ahlaki yönden yüceltmeyi, böylece ona Allah’ın sevgisini kazandırmayı amaç edinir.
  • Tasavvuf “Ben kimim? Nerden geliyorum? Ve nereye gideceğim?” sorularını soran kişilerin, sorularına sufizm yoluyla cevap bulabileceklerine inandıkları yoldur.

103
73
88
88
39
42
156
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum