Şükür göstergesi olarak sizler hangi ibadetleri yapıyorsunuz

Şükür göstergesi olarak sizler hangi ibadetleri yapıyorsunuz
Şükür göstergesi olarak sizler hangi ibadetleri yapıyorsunuz, arkadaşlarınızla düşüncelerinizi paylaşınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Peygamberimizin ibadetlere çok düşkün olduğunu gösteren bir olayı Hz. Aişe şöyle anlatıyor: "O, geceleyin kalkıp ayakları şişinceye kadar namaz kılardı. Bunun üzerine ona: 'Ya Resulallah! Senin geçmiş ve gelecek bütün hataların bağışlandığı hâlde niye böyle kendini yoruyorsun?' dedim." Allah Resulü: “Allah’a şükreden bir kul olmayayım mı?” diye buyurdu. (Buhârî, Tefsir (Fetih), 2.)
Şükür göstergesi olarak sizler hangi ibadetleri yapıyorsunuz? Arkadaşlarınızla düşüncelerinizi paylaşınız.

Ödev cevabı kısaca : Benzer bir şekilde ben de şükür göstergesi olarak günlük hayatta namaz kılmaya özen gösteriyorum. Namaz, Allah'a şükretmenin ve O'na kulluk etmenin önemli bir yolu olarak kabul edilir. Ayrıca sadaka vermek, Kur'an okumak ve dua etmek gibi ibadetlerle de şükür duygularımızı ifade edebiliriz. Bu şekilde, Peygamber Efendimiz'in örnek davranışlarından ilham alarak şükretme bilincini güçlendirmeye çalışıyorum. Sizler de hangi ibadetleri şükür göstergesi olarak yapıyorsunuz?

3
135
3
12
3
4
410
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.