Sükût ikrardan gelir atasözünün anlamı nedir

Sükût ikrardan gelir atasözünün anlamı nedir
Sükût ikrardan gelir anlamı nedir, sükût ikrardan gelir ne demektir açıklaması hakkında bilgiler vereceğiz.

Sükût ikrardan gelir anlamı şu şekilde :

Susmak kabul etmek demektir. Bir kişi, kendisine yapılan suçlamalara karşı itiraz etmiyor, kendisine yapılan tekliflere ses çıkarmıyorsa, bu “evet, kabul ettim” demek anlamına gelir.

Bir kimse, kendisine yöneltilen ithamı yada yargıyı sözlü olarak yada kaş, göz işaretleriyle karşılık vermiyorsa "evet" diyor sayılır.

Sükut ikrardan gelir atasözünün örnek cümle içinde kullanımı (TDK)

Bazen insanlar, yapmakla suçlandıkları bir iş konusunda sessiz kalırlar. Böyle bir durum ise kişinin sessizliğinin yapmış olduğu işi kabullenmesinden dolayı olduğu sonucuna varır. Sükut ikrardan gelir sözü, böyle bir tabloyu en iyi açıklayan atasözleri arasında yerini alır. Sükut ikrardan gelir atasözünün örnek cümle içinde kullanımı ise şu şekildedir;

Senin böyle bir işi yapmış olduğuna inanamıyorum ama sessizliğin bunu yapmış olduğuna işaret ediyor. Çünkü "sükut ikrardan gelir. "

Etiketler :
2
0
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.