Sular coğrafyasının araştırma ve inceleme yapabilmesi için yararlandığı diğer bilimler neler olabilir

Sular coğrafyasının araştırma ve inceleme yapabilmesi için yararlandığı diğer bilimler neler olabilir
Sular coğrafyasının araştırma ve inceleme yapabilmesi için yararlandığı diğer bilimler neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sular coğrafyası (hidrografya) alt alanları

  • histoloji
  • göl bilimi (limnoloji)
  • okyanus bilimi (oseonografya)
  • yer altı suları (hidrojeoloji

Sular coğrafyasının bilimsel ismi Hidrografya'dır.

Coğrafya bir çok bilim alanı ile bağlantılı şekilde çalışır. Hidrografya da bu bilim alanlarından biridir. Coğrafyanın oluşması ve oluşmuş olan bu coğrafyada yaşamış olan her millet yaşamını sular coğrafyasına borçludur.

Sular coğrafyası, yani Hidrografya, Kara Hidrografyası ve Deniz Hidrografyası olarak iki kola ayrılır.

Hidrografya'nın yararlandığı bilimler; Kimya, Fiziki coğrafya, Hidroloji, Hidroekoloji, Potamoloji (Akarsu bilimi) , Hidrometeoroloji, Limnoloji (göl bilimi), Oseonografya ( Okyanus ve denizleri inceler ), Hidroizotop ( Suyun atomlarını ve izotoplarını inceler ), Meteoroloji (Atmosfer olaylarını inceler), Glasyoloji (Buzul bilimi), Hidrokimya ( Suyun kimyasal özelliklerini inceler).

11
0
33
5
8
8
11
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.