Süleyman Şah Üniversitesi Bursları Neler?

Süleyman Şah Üniversitesi Bursları Neler?
Öğrencilerinin %90’una belirli tutarlarda burs veren Süleyman Şah Üniversitesi de belli kriterleri dikkate alarak öğrencilerine burs imkanı sağlıyor. Süleyman Şah Üniversitesi’nin burs imkanları şöyle;

Bu yazımızda sizlere Süleyman Şah Üniversitesi Bursları konusunda bilgiler vereceğiz. İşte detaylar....

SÜLEYMAN ŞAH VAKIF ÜNİVERSİTESİ

Kontenjan Bursu

Üniversitenin %100, %50 ve %25 burslu kontenjanlarını tercih edip kazanan öğrencileri kapsayan burstur.

Derece Bursu

LYS’de ilk 5000’e girip üniversiteyi tercih eden öğrencilere verilen burstur.

Şehit Çocukları Bursu

İlk yüz bindeki şehit çocuklarının almaya hak kazandığı burslardır.

Sosylal Bilimler Lisei Bursu

Bilimler Lisesinden mezun öğrencilere verilen burslardır.

Tercih Bursu

İlk 3 tercihinde Süleyman Şah Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilere verilen burslardır.

Üniversiteye Giriş Başarı Bursu

Üniversiteye Giriş Başarı Bursu, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre Üniversite’nin burslu kontenjanlarına yerleştirilen öğrencilere verilir.

Bu burs eğitim-öğretim ücretinin tamamına ilişkin olup, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nda öngörülen normal eğitim süresi için verilir.

Üniversite İçi Başarı Bursu

Üniversite İçi Başarı Bursu, Üniversite’nin bölüm/programlarına ara vermeden en az iki yarıyıl devam etmiş, ilgili yarıyılların ders planlarında belirlenmiş tüm derslerine yazılmış ve başarmış, (GANO) (4.00) üzerinden en az (3.50) olan ve disiplin cezası almamış öğrencilere not durumlarına göre, bir sonraki akademik yılda geçerli olmak üzere verilir. Burs tahsisi yılda bir kez, güz dönemi kayıt öncesi yapılır.

Destek Bursu

Şehit veya Gazi Çocukları Bursu: Üniversite’nin önlisans veya lisans programlarını tercih ederek kesin kayıt yaptıran ve Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarında şehit veya gazi olarak tanımlanan koşulları belgelendiren şehit veya gazi çocuklarına , (yabancı dil hazırlık öğretimi dahil) %50 oranında ve karşılıksız eğitim öğretim bursu şeklinde verilir. Şehit ve Gazi Çocukları Bursu, her programın mevcut kontenjanının %5’i oranında ve başvuran öğrenciler arasında Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarına göre en yüksek puanı alan öğrencilere verilir.

Spor Bursu

Spor Bursu, Üniversite’nin, Milli Takıma seçilmiş, uluslararası müsabakalarda Türkiye’yi temsil etmiş milli sporcu öğrencilerine kayıt oldukları eğitim-öğretim yılına ilişkin ücretin % 50’si oranında burs verilir. Burs süresi zorunlu yabancı dil hazırlık öğretimi süresini de kapsar.

AVRUPA MESLEK YÜKSEKOKULU BURSLARI

Avrupa Meslek Yüksekokulu da pek çok öğrencisine burs imkanı sağlıyor. Avrupa Eğitim Vakfı’nın tarafından çeşitli oranlarda verdiği burslar şöyle;

Eğitime Destek Bursları

Avrupa Meslek Yüksekokulunda, Avrupa Eğitim Vakfı Okullarında çalışanlar ve çocuklarına %30, Avrupa Eğitim Vakfı Okullarından mezun öğrencilere(ilköğretim, lise) %20, Avrupa Meslek Yüksekokulunun faaliyet gösterdiği öğretmen ve öğretim elemanı çocuklarına %10, kardeşlere %10, milli sporculara %25, şehit ve gazi  eş ve çocuklarına %25 eğitime destek bursu verilmektedir. Zeytinburnu ilçesindeki orta öğretim kurumlarından mezun olan öğrencilere %10 burs uygulanır.

Tercih Bursları

İlk üç tercihin üçüne de Avrupa Meslek Yüksekokulu programlarını tercih eden öğrencilere ise %25 indirim uygulanacaktır.

Doğru Meslek Seçimine Destek Bursu

Tercih döneminde Avrupa Meslek Yüksekokulu kampüslerinde tercih yapan öğrencilere;

Ücretli kontenjanı kazanması durumunda % 50,

% 50 burslu kazanması durumunda + % 10 burs verilimektedir.

*Bu burs Aşçılık, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programlarında uygulanmamaktadır.

Çalışırken Okuyana Destek Bursu

 İkinci Öğretim programlarını kazanan ve çalıştığını belgeleyen öğrenciler,

Ücretli kontenjanı kazanması durumunda % 50,

% 50 burslu kazanması durumunda + % 10 burs almaya hak kazanırlar.

*Bu burs Aşçılık, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programlarında uygulanmamaktadır.

"Birine göre adaletli olan şey, diğerine göre haksızlıktır; birine göre güzel olan, diğerine göre çirkindir; birine göre bilgelik olan, diğerine göre çılgınlıktır."

Daha fazla bilgi ve haber için tıklayınız.


Ralph Waldo Emerson

Ralph Waldo Emerson Kimdir ile ilgili görsel sonucuYazar
Ralph Waldo Emerson ABD'li düşünür, yazar. Amerikan transandantalizminin en önemli temsilcidir. 1803 yılında Boston'da doğdu. Babası ve dedesi Protestan papazıydı. 1826 yılında Harvard Üniversitesinden mezun oldu.
Doğum: 25 Mayıs 1803, Boston, Massachusetts, ABD
Ölüm: 27 Nisan 1882, Concord, Massachusetts, ABD
Ebeveynleri: William Emerson
Eğitim: Boston Latin School, Harvard Divinity School, Harvard Üniversitesi, Harvard College
Eşi: Lidian Jackson Emerson (e. 1835–1882), Ellen Louisa Tucker (e. ?–1831)
Çocukları: Edward Waldo Emerson

Daha fazla biyografi için tıklayınız.

Ralph Waldo Emerson Kimdir?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EgitimSistem.Com Özel Haber

Kaynak:Eğitim Sistem

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.