Sulh ne demek

Sulh ne demek
Sulh ne demek, ne anlama gelir, sulh kelimesi TDK sözlük anlamı nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sulh; iyi olmak, iyi hâl üzere bulunmak, durumu düzeltmek ve fesadın yok olması anlamlarına gelir. Sulh; anlaşmak, barışmak ve barış demektir.

Yüce Allah, tarafından insanlığın iki dünya mutluluğu için gönderilen İslam, herkesi sulh ve selâmete (barışa ve güvenliğe) davet etmektedir. İslam; kargaşa, çatışma, terör ve savaş ortamı yerine barış, huzur, mutluluk, karşılıklı saygı ve güven ortamı oluşturmayı hedeflemektedir.

Sulh; kişinin Rabbʼiyle, kendisiyle, içinde yaşadığı toplumla hatta düşmanları ile barışık olmasıdır. Barış ve esenlik duygusunu Yüce Allahʼtan alan bir Müslüman, Kurʼanʼa uyarak önce kendi benliğinde mutluluk yollarına ulaşır. Kurʼanʼda şöyle buyrulmaktadır: “Allah onunla rızası peşinde olanları kurtuluş yollarına iletir ve onları izniyle, karanlıklardan aydınlığa çıkarıp kendilerini dosdoğru bir yola iletir...ˮ6 Yüce Allahʼa böylesine teslim olmuş insanlardan oluşan toplum, barış ve güvenliğe kavuşmuştur. Onların yaşadıkları yerler de barış ve esenlik yurdu olur.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.