Sultan Alparslan beylerine verdiği bu emirle neyi amaçlamıştır

Sultan Alparslan beylerine verdiği bu emirle neyi amaçlamıştır
Sultan Alparslan beylerine verdiği bu emirle neyi amaçlamıştır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Beylerim!
Anadolu’da nereyi fethederseniz orası sizindir. Fethettiğiniz yerlerde beyliğinizi kurunuz.
Sultan Alparslan

Sultan Alparslan, tarihin en önemli komutanlarından biridir. Malazgirt Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasına sebep olmuştur. Sultan Alparslan, Diyojen’i yenerek Anadolu’nun kapılarının açılmasını sağlamıştır. Böylece Anadolu toprakları Türk yurdu olmaya başlamıştır. Sultan Alparslan her zaman adaletle hükmetmiştir.

Beylerine verdiği emirlerde adaleti gözetmelerini söylemiş ve adaletten cayan kimselerin cezalandırılmasını istemiştir. Bu da büyük bir devlet adamı olduğunun göstergesidir. Sultan Alparslan, Büyük Selçuklu Devleti tarihinde ve Türk tarihinde önemli bir siyasi lider ve komutan olarak düşmanlarının da saygı duyduğu bir kişiliğe sahiptir. Kimsenin zarar görmesini istemez, savaşlarındaki zararların tazmin edilmesinde hassasiyet gözetirdi.

6
206
8
110
7
8
158
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum