Sultan II. Abdülhamit Dönemi’nde, sosyal devlet yapısının geliştirilmesine yönelik yapılan çalışmalar nelerdir

Sultan II. Abdülhamit Dönemi’nde, sosyal devlet yapısının geliştirilmesine yönelik yapılan çalışmalar nelerdir
Sultan II. Abdülhamit Dönemi’nde, sosyal devlet yapısının geliştirilmesine yönelik yapılan çalışmalar nelerdir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Sultan II. Abdülhamit Dönemi’nde, sosyal devlet yapısının geliştirilmesine yönelik yapılan çalışmalar nelerdir

Ödev cevabı kısaca : Sultan II. Abdülhamit döneminde Osmanlı Devleti'nde sosyal devlet yapısını geliştirmeye yönelik çeşitli adımlar atıldı. İdari reformlar, İslamcılık prensipleri, şehir planlaması, ilk sosyal sigorta girişimleri, eğitim ve kültür politikaları ile vakıfların düzenlenmesi gibi çalışmalar yapıldı. Ancak, bu reformlar tam anlamıyla sosyal devlet oluşturacak düzeyde değildi ve dönemdeki çabalar daha çok devletin gücünü koruma ve toplumsal düzeni sağlama amacına yönelikti.

1
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.