Sümerler tarafından gerçekleştirilen yazının icadı tarihin başlangıcı olarak kabul edilir

Sümerler tarafından gerçekleştirilen yazının icadı tarihin başlangıcı olarak kabul edilir
Sümerler tarafından gerçekleştirilen yazının icadı tarihin başlangıcı olarak kabul edilir, sizce bunun sebepleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yazı icat edilmeden önce neler olduğunu tam bilemiyoruz. Ancak yazı icat edildikten sonra bilgiler yazılarak bu yazılar günümüze kadar ulaşmıştır. Bu sayede o zamanlar neler gerçekleştiğini az da olsa biliyoruz. Hatta yazılanlara göre krallarının yemekte ne yediğini bile öğrenebiliyoruz. Fakat yazı bulunmadan önce neler olduğu hakkında net bir bilgi yok. Bu yüzden yazı tarihin başlangıcı olarak kabul edilir.

Yazının başlangıcı tarihin başlangıcı olarak kabul edilir çünkü her şey yazının oluşması ile başlamıştır ve yazı eğer Sümerler tarafından icat edilmeseydi eğer, tarihin başlangıcı da olamazdı. Bu yüzden yazının başlaması tarihin başlangıcı da denemektedir.

Sümerlerin yazıyı icat etmeleri çok fazla olumlu sonuçlar vermiştir. Bu sonuçların hepsi bizlere yani şimdi içinde bulunduğumuz yıla göre de çok fazla ek faydalar sağlamıştır.

Yazının icadı en çok eğitimde fayda görmüştür. Çünkü daha çok eğitim de yazı kullanıldığından dolayı eğitim de fayda görmüştür. Ayrıca Sümerler 'in sadece bu kadar yararı olmamıştır

İlk yazılı olan kanunları da onlar yapmışlardır. Çıkardıkları kanunlar ile devletler düzenli olmuşlardır. Ayrıca Sümerler M.Ö 4000'li yıllarda yaşayan bir devlettir.

Şimdi ise Sümerler hakkında bilgi edinelim

  • Yazıyı icat etmişlerdir.
  • Tekerleği icat etmişlerdir.
  • Ziggurat adı verilen tapınakları kullanmışlardır.
  • Mezopotamya uygarlıkları arasında yer almaktadırlar.
  • Çok tanrılı inanç vardır, ahiret inancı zayıftır.
  • Ölümden sonraki hayata inanıyorlardır.
  • Şehir devletleri halinde yaşamışlardır.

1
2
3
0
2
2
7
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.