Sümerlerin icatlarından en çok hangisinin insanlığa fayda sağladığını düşünüyorsunuz

Sümerlerin icatlarından en çok hangisinin insanlığa fayda sağladığını düşünüyorsunuz
Sümerlerin icatlarından en çok hangisinin insanlığa fayda sağladığını düşünüyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sümerlerin en önemli buluşu yazıdır. Çivi yazısı denilen bu yazı ilk önce kil tabletler üzerine kazınmış sonraları günümüzdeki kaleme benzer bir aletle yazılmıştır. Sümer Kralı Urkagina tarihte bilinen ilk yazılı kanunları yapmıştır. Bundan dolayı Sümerlerin kanunlarla yönetilen bir devlet olduğunu söyleyebiliriz. Gılgamış Destanı, Yaratılış Destanı ve Tufan Hikâyesi en önemli edebiyat eserleridir. Tekerleği ve güneş saatini de insanlığa Sümerler armağan etmiştir. Matematik ve geometrinin temellerini atmışlar, dört işlemi bulmuşlardır. Ay takvimini ilk kez Sümerler hesaplamıştır. Tarımda sulama kanallarını kullanmışlardır. Ziggurat adı verilen büyük tapınaklar inşa etmişlerdir. Bu yapılar tapınak, okul ve depo işlevi görmüştür.

196
152
445
40
35
127
559
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.