Sürtünme kuvveti, yemek yememizi kolaylaştırır mı

Sürtünme kuvveti, yemek yememizi kolaylaştırır mı
Sürtünme kuvveti, yemek yememizi kolaylaştırır mı bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Sürtünme kuvveti bazı yerlerde hayatımızı zorlaştırsa da, kimi yerde de onsuz bir şey yapamayız. Kolaylaştırdığı yerlerden birisi yemek yemektir.
Mesela yemeği kesmek için kullandığımız bıçaklar ince ve keskindir. Ancak tırtıklı bıçaklar sayesinde daha rahat bir şekilde malzemeler kesilir. Bunun yanında çatal batırdığımızda çatalın takılı kalması da sürtünme sayesindedir.

Evet, kolaylaştırır. Mesela bıçağa bakalım. Sürtünme kuvvetinin yıpranmaya neden olduğunu, aşındırdığını yazmıştık. Bıçakla bir şeyi keserken dolayı sürtünmeden dolayı orada aşınma olur ve kesme işlemi kolaylaşır. Bu da yemek yemeyi kolaylaştırır. İkinci örnek olarak çatalı verebiliriz. Çatalı bir şeye batırıp çektiğimizde besin hemen düşmez. Bunun nedeni sürtünme kuvvetinin besini orada tutuyor olmasıdır. Son örnek ise dişlerimiz. Eğer sürtünme olmasaydı yemekler dişler arasından kayardı ve çiğneyemezdik.

1
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.