Süspansiyon nedir

Süspansiyon nedir
Süspansiyon nedir, ne anlama gelir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Süspansiyon ya da Türkçe adıyla Katı Asıltı herhangi bir sıvı içerisinde katı bir maddenin çözünmeden kalmasıdır. Yani bir fazın diğer faz içerisinde dağılmasıyla elde edilen heterojen karışımdır.

Dağıtan fazı sıvı, dağılan fazı katı olan karışımlardır. Şurup şeklindeki bazı ilaçlar, Türk kahvesi, çamurlu su süspansiyona örnektir. Süspansiyon hâlindeki karışımlarda zamanla fazlar ayrılır. Örneğin, antibiyotikte zamanla sıvı ve katı faz ayrılır. Bu nedenle şurupların üzerinde “İçmeden önce iyice çalkalayınız.” uyarısı yer alır. Bir katının sıvı ya da katıda, süspansiyondan daha küçük ancak çözeltiden daha büyük boyutta dağılması ile özel adı sol olan kolloid karışımlar oluşur. Kil, mürekkep ve bazı boyalar ile inci, opal ve kırmızı cam sole örnektir.

Süspansiyon TDK anlamı nedir

1. isim, fizik Asıltı.
2. isim Bir otomobil şasisinin yayla sağlanmış esnekliği.

2
131
3
1
1
2
32
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.