Sütün tüketim aşamasında neler olur

Sütün tüketim aşamasında neler olur
Sütün tüketim aşamasında neler olur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Süt, hayvani bir gıda olarak üretilmektedir. Süt veren hayvanlar, keçi, koyun, inek gibi hayvanlardır. Birçok hayvanın sütü olsa da insanlar tarafından tüketilen süt bu hayvanlardan elde edilmektedir. Sütün üretilmesi noktasında aşamalar sağılması, bekletilmesi, kaynatılması, rafine edilmesi, kutulanması ve raf ömrünün uzatılmasıyla tüketime hazır hale getirilmesidir.

Sütün tüketim aşamasında ise kutu ya da şişe olarak alınması, kilogram ile alınması peynir yapılması, yoğurt yapılması, yoğurttan ayran yapılması gibi aşamalardır. Süt, kaynatılarak tatlı, yemek ya da başka aşlar da yapılabilir. Süt protein bakımından zengin ve hayati bir gıda olarak tüketilmektedir. Süt en çok tüketilen gıdadır.

366
366
366
366
366
366
366
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum