Suyun bitkiler için önemiyle ilgili örnekler

Suyun bitkiler için önemiyle ilgili örnekler
Suyun bitkiler için önemiyle ilgili örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Su, canlılar için vazgeçilmez temel ihtiyaçlardan biridir. Su olmazsa ne canlılar ne de bitkiler yaşayabilir. O zaman diyebilir ki su bitkiler için yaşam kaynağıdır. Ayrıca bitkilerin gelişmesinde suya gerek vardır. Bitkinin boşaltım yapması için bol su ile terlemesi gerekiyor. Yani su bitkinin fotosentez yapması için gereklidir.

Bitki içerisinde meydana gelen enerji dönüşümü sırasında oluşan reaksiyonların geçtiği ortamdır. İnorganik ve organik maddeler için çözücüdür. Bitki içerisinde bulunan ara karışımların şişmesini sağlar. En önemlisi de başta söylediğimiz gibi büyümesinde, gelişmesinde ve sağlıklı olmasında yardımcı olan en önemli madde sudur.

Bitkilerin büyümesi için gerekli olan en önemli madde sudur. Toprağın içerisinde yer alan birçok mineral su aracılığıyla bitkinin bütün bölgelerine ulaşır. Odunsu yapıya sahip olmayan bitkiler yaklaşık % 90 oranında sudan oluşmaktadır. Bitkiler yaşamsal faaliyetleri için gerekli olan besinleri fotosentez yaparak kendi üretmektedir. Bu besin üretimi sırasında da diğer canlılar için gerekli olan oksijeni üreterek doğaya salmaktadır.

11
0
4
0
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.