Suyun elektrolizi alternatif akımla yapılır mı sorusunun cevabını araştırarak bulduğunuz bilgileri paylaşınız

Suyun elektrolizi alternatif akımla yapılır mı sorusunun cevabını araştırarak bulduğunuz bilgileri paylaşınız
Suyun elektrolizi alternatif akımla yapılır mı sorusunun cevabını araştırarak bulduğunuzbilgileri sınıfta arkadaşlarınız ile paylaşınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Suyun elektrolizi alternatif akımla yapılır mı sorusunun cevabını araştırarak bulduğunuz bilgileri sınıfta arkadaşlarınız ile paylaşınız

Ödev cevabı kısaca : Elektroliz işlemi için doğru akım (DC) kullanılır. Doğru akım sayesinde, sıvı içerisindeki iyonlar kolaylıkla göç hareketi yaparlar. Fakat alternatif akım (AC) kullanıldığında bu hareket mümkün olmamaktadır. Alternatif akımda yön değişmesi olduğu için, iyonlar göç hareketi yapamazlar. Bu nedenle elektrolizde alternatif akım kullanılmamaktadır.

Suyun elektrolizi genellikle doğru akım (DC) ile yapılır çünkü suyun elektrolizi, sudaki iyonları oluşturmak için bir elektrot üzerinde kimyasal bir tepkime gerektirir. Alternatif akım (AC) kullanıldığında, akımın yönü düzenli aralıklarla değişir, bu da sudaki iyonları oluşturmak için gerekli kimyasal tepkimelerin etkili bir şekilde gerçekleşmesini engeller. Bu nedenle, pratik uygulamalarda suyun elektrolizi için genellikle doğru akım kullanılır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.