Suyun hâl değişiminin canlı ve çevre için önemi

Suyun hâl değişiminin canlı ve çevre için önemi
Suyun hâl değişiminin canlı ve çevre için önemi nedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yeryüzündeki deniz ve okyanuslardan oluşan su, buhar halinde atmosfere karışır. Havada yükseldikçe düşük sıcaklıklara maruz kalır ve bir noktada yoğunlaşmak zorunda kalır. Gaz halindeki su buharının kendi kendine yoğunlaşması zor olduğu için havadaki toz parçacıkları gibi katı nesnelerin etrafında yoğunlaşır ve kar/buz tanecikleri halini alır. Ağırlıkla birlikte yeryüzüne doğru düştükçe de ısındığı için sıvı hale geçer ve yağmur olarak yağar. Sonra tekrar yeryüzünde birikir ve bu süreç tekrarlanır.

Su eğer tek bir halde kalsaydı bu döngü tamamen dururdu. Mesela sıvı halinde kalsaydı buharlaşma olmayacağı için hiç yağmur yağmazdı ve dünya bir felaket yaşardı.

Ya da sadece atmosferde gaz halinde bulunsa bu sefer dünyayı bir battaniye gibi sarar, içerideki ısıyı korurken gelen güneş ışınlarını geri yansıtarak yine tüm dengeyi bozardı. Hayatın devamlılığı için ekosistemin olduğu şekilde, dengeli bir biçimde devam etmesi oldukça önemlidir.

162
47
3
53
92
2
47
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.