Suyun hayvanlar için önemiyle ilgili örnekler

Suyun hayvanlar için önemiyle ilgili örnekler
Suyun hayvanlar için önemiyle ilgili örnekleri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Canlıların temel ihtiyaçlarından biri de sudur. İnsan,hayvan veya bitki susuz çok fazla yaşamazlar. Suyun insanlar için önemi; İnsan vücudunun % 70 sudur. Yaşaması için temel unsurdur. Vücudun sıcaklığını düzenler, beyin fonksiyonların çalışması için gereklidir. İç organları korur, gıdaların sindirilmesinde yardımcı olur. Metabolizmanın düzenli çalışmasında yardımcı olurken besinleri ve oksijenleri hücreye taşınmasında yardım eder.

Su insanlar için ne kadar önemli ise hayvanların yaşaması için de o kadar önemlidir. Hayvanların, etinden ve sütünden faydalanmak için bol bol su içmeleri gerekmektedir. Vücutlardaki sistemin çalışması için su gereklidir. Biyologlar tarafından devamlı olarak dile getirilen söz susuz hayat olmaz olmuştur. Bitkiler, İnsanlar ve hayvanlar susuz yaşayamazlar yaşam kaynaklarından biri de sudur.

Örneğin; inek gibi süt veren hayvanların sütleri sağıldıkları zaman bunun % 87’si su olmaktadır. Etin sağlıklı şekilde süt üretmesi için bol miktarda su tüketmesi gerekir. Su tüketimi hayvanların yedikleri besinler, üretim alanına göre artış gösterebilmektedir. Bazı hayvan türleri günlük su tüketimi aşırı miktara ulaşabiliyor. Hayvanların vücutları ve ağırlıkları fazla olması ısının dengelenmesi adına düzeltmeler yapılması gereklidir.

1
2
0
1
1
1
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.