Suyun yalınlığı, renklerin düğünü, insanın duyguları, tabiatın kusursuzluğu ifadesi ile yazar neyi anlatıyor

Suyun yalınlığı, renklerin düğünü, insanın duyguları, tabiatın kusursuzluğu ifadesi ile yazar neyi anlatıyor
Suyun yalınlığı, renklerin düğünü, insanın duyguları, tabiatın kusursuzluğu ifadesi ile yazar neyi anlatıyor bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ebru Sanatı, yapımı çok büyük emek isteyen ve sabırlı bir şekilde büyük zaman ayrılması gereken bir sanattır. Bu harcanan emeğin ve zamanın karşısında da kusursuz bir sanat eseri ortaya çıkar.

İnsanın sanata aktarmak istediği duygularını çok güzel bir görsellikle anlattığını, bunu suyun berraklığına, doğanın mükemmel ve kusursuzluğuna benzetiyor.

Ebru Sanatı görsel açıdan insanlara adeta bir şölen sunar. Tabiattaki renkler nasıl birbirine girmeden kusursuz bir görüntü ortaya çıkarıyorsa, ebru sanatında da durum bunun aynısıdır. Renklerin fazlalığı insanı yormadığı gibi aksine izlerken büyük bir zevk vermektedir.

İnsanların duyguları nasıl bazen karmaşıklaşıp sonucunda birbirine karışmıyorsa ebru sanatı da böyledir.

1
0
0
0
10
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.