Süzgeç kâğıdından su geçerken kum tanecikleri neden geçmez

Süzgeç kâğıdından su geçerken kum tanecikleri neden geçmez
Süzgeç kâğıdından su geçerken kum tanecikleri neden geçmez konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Süzgeç kâğıdından su geçerken kum tanecikleri neden geçmez

Ödev cevabı kısaca : Süzgeç kâğıdının gözenekleri su moleküllerinin geçişine izin verirken, daha büyük olan kum taneciklerini tutar. Bu nedenle sadece su geçer.

Süzgeç kâğıdı, suyu geçirirken kum taneciklerini geçirmemesinin nedeni, süzgeç kâğıdının gözenekli yapısından kaynaklanır. Süzgeç kâğıdı, suyun moleküler yapısına izin verirken, kum taneciklerinin boyutundan dolayı gözeneklerinden geçmesine engel olur. Kum tanecikleri, su moleküllerinden çok daha büyük oldukları için süzgeç kâğıdının gözeneklerine sığmazlar ve dolayısıyla suyun süzgeç kâğıdından geçmesini engellerler. Bu nedenle, süzgeç kâğıdı, sıvıyı süzmek için kullanıldığında katı parçacıkların ayrılmasına yardımcı olur.

0
0
2
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.