Süzme yöntemi nedir

Süzme yöntemi nedir
Süzme yöntemi nedir, süzme yöntemi nerelerde kullanılır, süzme işlemi ne tür karışımlara uygulanır bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Katı ve sıvı karışımları ayırmak için süzme yöntemini kullanırız. Bu yöntemde kullandığımız araç süzgeçtir. Örneğin demlediğimiz çayın içindeki parçaları çaydan ayırmak için çay süzgeci kullanırız. Bunun için çay süzgecini bardağın üzerine yerleştiririz. Çaydanlıktaki çayı süzgece döktüğümüzde süzgeçte çay parçalarının, bardakta ise çayın toplandığını gözlemleriz. Süzme yöntemiyle pirinç-su, makarna-su gibi karışımları da ayırabiliriz.

Kalın tanecikleri ile karışmış olan sıvı maddeleri birbirinden ayırmak için Süzme yöntemi kullanılır. Özellikle evlerimize de çok sık kullandığımız yöntemlerden biridir.

Örnek: Mesela makarnayı süzgeçten geçirmek suretiyle sıvı ile katı maddeyi birbirinden ayırırız. Aynı zamanda yaprak tanecikleri olan çayı ayrıştırmak için de yine bu yöntem kullanılır. Yıkanmış olan pirinci ayıklamak yani ayrıştırma konusunda süzme yöntemi ele alınmaktadır.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.