T harfi ile başlayan çiçek isimleri

T harfi ile başlayan çiçek isimleri
T harfi ile başlayan çiçek isimleri nelerdir, baş harfi T olan çiçekler hangileridir, T ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler vereceğiz.

T ile başlayan çiçek isimlerinin listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca T harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgileri yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

T harfi ile başlayan çiçek isimleri

  • Taflan (euonymus),
  • Tavşan kulağı (Siklamen)
  • Telgraf çiçeği,
  • Tesbih çiçeği,
  • Terslâle,
  • Tilki kuyruğu,
  • Toprak kabul etmez,
  • Turna gagası.

T harfi ile başlayan çiçekler hakkında kısa bilgiler

Taflan Euonymus europaeus, fener mili, Avrupa mili veya ortak fener mili, Celastraceae familyasında, Avrupa'nın zengin bölgelerinde yaşayan, besin açısından zengin olan, kenarlarda yaşadığı eğilimli bir bitki türüdür. , kireçli ve tuz bakımından fakir topraklar. Yaprak döken bir çalı veya küçük bir ağaçtır.

Siklamen veya tavşan kulağı, Primulaceae familyasından Cyclamen cinsini oluşturan yaşam alanı orman açıklıkları ve kayalık alanlar olan çok yıllık yumrulu bir bitki türlerini ortak adı.Tavşankulağı, buhurumeryem, Mormilik şeklinde de adlandırılır. Boyu 5–20 cm civarındadır ve Şubat - Nisan aylarında çiçek açar.

Telgraf çiçeği; Tradescantia, Commelinaceae familyasında, Güney Kanada'dan Batı Hint Adaları da dahil olmak üzere kuzey Arjantin'e kadar Kuzey dünyasına özgü 75 yıllık otsu yabani çiçek cinsidir. Cins üyeleri, örümcek isimleri veya Hint boyaları tarafından bilinir.

Tesbih çiçeği, Curio rowleyanus , syn. Senecio rowleyanus ,papatya ailesi Asteraceae'de çiçekli bir bitkidir . Güneybatı Afrika'nın daha kuru bölgelerine özgü, sürünen, çok yıllık, etli bir asmadır. Doğal ortamında, kökleri yere dokunduğunda, dokundukları yerde köklenir ve yoğun paspaslar oluşturur. Genellikle diğer bitki ve kayaların gölgesinde büyüyerek doğrudan güneş ışığından kaçınır. Genellikle inci dizisi veya boncuk dizisi olarak bilinir.

Tilki kuyruğu, Killi ve ıslak toprakları sever. Tahıllarda Avrupa’da sorun olup, Çukurova bölgesinde buğdayda bol miktarda tespit edilmiştir. Anavatanı Akdeniz ülkeleridir. Tek yıllık yaklaşık 60 cm boyunda ancak 140 cm’ye kadarda büyüyebilen bir bitkidir. Sap çıplak, üzeri düz değil, boğumlar kırmızımsıdır. Kültür bitkisi sık olduğunda yalnız bir tek sap oluşturur, kardeşlenmez.

Tütün çiçeği, adıyla tezat oluşturan güzel kokusu ile yaz akşamları bahçenizi- balkonunuzu şenlendirir. Pek çok farklı rengi vardır. Yıldız şeklinde çiçeklidir. Yaprakları yenmemelidir. Yetiştirilmesi kolay, geniş alanlar için uygundur. Sevgili Cemo'nun yolladığı petunya tohumu gibi küçücük olan tohumlarını 8 Mayıs tarihinde ekmiştim. Çimlenen pek çok tohum 15 günden fazladır sağlıklı gelişim gösteriyorlar.

Kaynak:Eğitim Sistem

46
33
46
2
2
7
16
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.