T harfi ile başlayan ülkeler

T harfi ile başlayan ülkeler
 Editör
T ile başlayan ülkeler listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca T harfi ile başlayan ülkelerin başkentleri de hemen yanlarında verilmiştir. T harfi ile başlayan ülkeler; Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Tayvan, Tunus, Tuvalu, Türkiye, Türkmenistan ve Tonga

T ile başlayan ülkeler listesini aşağıdan görebilirsiniz, ayrıca T harfi ile başlayan ülkelerin başkentleri de hemen yanlarında verilmiştir.

T harfiyle başlayan ülkeler ve başkentleri

  • Tacikistan Başkenti : Duşanbe
  • Tanzanya (Resmî olarak) Başkenti : Dodoma
  • Tanzanya (Siyasî olarak) Başkenti : Darüsselam
  •  Tayland Başkenti : Bangkok
  •  Tayvan Başkenti : Taipei
  •  Togo Başkenti : Lomé
  •  Tonga Başkenti : Nuku’alofa
  •  Trinidad ve Tobago Başkenti : Port of Spain
  •  Tunus Başkenti : Tunus
  •  Turks ve Caicos Adaları Başkenti : Cockburn Town
  •  Tuvalu Başkenti : Fongafale
  •  Türkiye Başkenti : Ankara
  •  Türkmenistan Başkenti : Aşkabat

T harfiyle başlayan ülkeler hakkında kısa bilgiler

Tacikistan, resmî adıyla Tacikistan Cumhuriyeti, Orta Asya'da denize çıkışı olmayan bir ülkedir. Komşuları güneyde Afganistan, batıda Özbekistan, kuzeyde Kırgızistan ve doğuda Çin'dir. En büyük etnik grubun Tacikler olduğu ülkede tarihi ve kültürel olarak bölgede varlığını sürdüren Özbekler de bulunmaktadır.

Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti, Afrika'nın orta-doğu bölgesinde yer alan bağımsız ülke. Ülkenin kuzeyinde Kenya ve Uganda, batısında Ruanda, Burundi ve Kongo DC, güneyinde Zambiya, Malavi ve Mozambik yer alır. Tanzanya'nın doğusunda ayrıca Hint Okyanusu kıyıları yer almaktadır. 

Tayland, resmî adıyla Tayland Krallığı, eski adıyla Siyam, Hindiçin yarımadasının orta kısmında bulunan Güneydoğu Asya ülkesi. Sınırları batıda Myanmar, doğuda Kamboçya, kuzeyde Laos ve güneyde Malezya ülkeleri bulunmaktadır. Güney kısmında Tayland Körfezi, batı kısmında ise Andaman Denizi yer almaktadır.

Tayvan ya da resmi adıyla Çin Cumhuriyeti, Tayvan Adası ile Penghu, Kinmen, Matsu ve bazı diğer adacıklarda yerleşik, pek çok ülke tarafından tanınmayan Doğu Asya ülkesi. 1912'de bugünkü Çin topraklarında kurulan ülke Birleşmiş Milletler kurucu üyesiydi.

Tonga ya da resmî adı ile Tonga Krallığı, Büyük Okyanus'ta Polinezya ada öbeği içerisinde yer alan ve coğrafi olarak Okyanusya kıtasına dahil edilen bir ada ülkesidir. Tonga Krallığı adı konulan 172 ada ve mercan adasından oluşmakta olup, bu adalardan sadece 36 tanesinde nüfus yaşamaktadır. 

Tunus Cumhuriyeti kısaca Tunus, Kuzey Afrika'da, Akdeniz'e kıyısı olan bir Arap İslam ülkesidir. Kurucusu Habib Burgiba'dır. Batısında Cezayir, doğusunda Libya ve Akdeniz, Kuzeyinde de Akdeniz yer alır. Ülkenin güney kısmını Büyük Sahra Çölü kaplar.

Türkiye ya da resmî adıyla Türkiye Cumhuriyeti, topraklarının büyük bölümü Anadolu'da, küçük bir bölümü ise Balkan Yarımadası'nın güneydoğu uzantısı olan Trakya'da yer alan ülke.

Turks ve Caicos Adaları, Karayipler'de, Kuzey Atlas Okyanusu'nda Britanya Denizaşırı Toprakları olan ve iki takımadadan oluşan adalar grubu.

Türkmenistan, resmî adıyla Türkmenistan Cumhuriyeti, 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılışından sonra bağımsızlığını kazanan Orta Asya'da bir devlet. Türkmenistan, bağımsız Türk devletlerinden biri olup TÜRKSOY'un üyesidir. Resmî para birimi Manat'tır. Yönetim şekli cumhuriyettir.

14
14
8
8
50
9
113
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.