Takva sahibi insan, çok takvalı, müttaki bir insan

Takva sahibi insan, çok takvalı, müttaki bir insan
Takva sahibi insan, çok takvalı, müttaki bir insan ifadelerini daha önce duydunuz mu? Bu ifadelerin anlamları hakkında neler biliyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Evet daha önce duydum. Takva “Allah’ın emirlerine uyup yasaklarından kaçınarak azabından korunma” anlamına gelir. Takva sahibi insan Allah’ın emirlerine uyup yasaklarından kaçınır. Allah korkusuyla kendini günahlardan uzak tutarak Allah’ın azabındân korunan ve böylelikle Allah’tan gereğince sakınan, O’na saygıda kusur etmeyen kimselerdir.

Takva, Allah'tan korkmak suretiyle yasakladığı durumlardan uzaklaşmak ve buyurduğu emirlere uymaktır. Takva kulun Allah'ından korkarak ve onun rahmetini ümit ederek günahlarından uzaklaşma durumudur. Günah işlemeyi terk etmektir. Kur'an-ı Kerim'de Allah katında insanların en çok sevileni en çok takva sahibi olanıdır. Takva sahibi insanlar özünde, sözünde bir insanlardır. Davranışlarıyla, yaşam tarzlarızla her zaman Allah'ın huzurundaymış gibi hareket ederler. Harama bulaşmak korkusuyla bazı helalleri de terk eder. Tüm varlığı ile kendisini O'na adar.

27
4
9
3
0
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.