Takva sahibi insanlar hangi özelliklere sahiptir

Takva sahibi insanlar hangi özelliklere sahiptir
Takva sahibi insanlar hangi özelliklere sahiptir? Yukarıdaki ayeti dikkate alarak ve verilen örneklerden de yararlanarak aşağıdaki şemayı doldurunuz.

“Rabb’inizin bağışına ve takva sahipleri için hazırlanmış olup genişliği gökler ve yer kadar olan cennete koşun! O takva sahipleri ki bollukta da darlıkta da Allah için harcarlar; öfkelerini yutarlar ve insanları affederler. Allah da güzel davranışta bulunanları sever. Yine onlar ki bir kötülük yaptıklarında, ya da kendilerine zulmettiklerinde Allah1! hatırlayıp günahlarından dolayı hemen tövbe istiğfar ederler. Zaten günahları Allah’tan başka kim bağışlayabilir ki! Bir de onlar, işledikleri kötülüklerde, bile bile ısrar etmezler.”
(Âl-i İmrân suresi, 133-135. ayetler.)

Hz. Osman (r.a)'un rivayetlerine göre takva sahibi kimselerde bulunan 5 özellik şu şekildedir:

1- Salih ve sadıklarla (Allah dostlarıyla) beraber olurlar
2- Nefsini dizginleyip diline hakim olurlar
3- Nefsine hoş gelen dünyalık işlerde kendisine zarar ve ziyan verecek şeyleri ayırt edip, dinden kendisine az bir şey bile nasip olduğunda zenginlik olarak görürler.
4- Haram karışır korkusundan dolayı helal olarak bilmelerine rağmen tam doymadan kalkarlar.
5- Hiçlik ve tevazu sahibi olmaları nedeniyle herkesin kurtulduğunu ama kendisinin ziyan olup mahvolduğunu düşünürler.

Bu yazımızı okuyanlar aşağıdaki yazımızı da okudular

Sırat-ı müstakim üzere olmak, dosdoğru yol üzere olmak sizce ne demektir yazımızı okumak için tıklayınız

1
1
1
0
1
0
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum