TAM PUANI BİLE AŞTILAR Başak, TEOG'da birinciler birincisi

TAM PUANI BİLE AŞTILAR Başak, TEOG'da birinciler birincisi
Denizli Özel Servergazi Ortaokulu ve Körfez Dershanesi öğrencisi Başak Önder, bu yıl ilk kez yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG) 502,50 puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Normalde bütün sorular doğru cevaplandırıldığında 500 puan alınabilirken Önder, Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda (EGMO) Türkiye’yi temsil ettiği için oradan gelen 2 ek puanla birlikte elde edilmesi zor bir başarıya imza attı.  Başak Önder, olimpiyat puanı sayesinde birinciler birincisi oldu. Özel Servergazi Ortaokulu Müdürü Uysal Cesur, basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Başak’ın babası Hakan Önder, annesi Necla Önder, okul idarecileri, dereceye giren öğrenciler ve aileleri katıldı. Burada konuşan Müdür Cesur, TEOG’da, Özel Servergazi ve Özel Servergazi Sabiha Süt ortaokulları öğrencilerinin büyük başarı elde ettiğini belirtti. Cesur, “Okul öğrencilerimizden Başak Önder, 502,50 puanla Türkiye birincisi olmuştur. Bunun dışında Ertuğrul Oytun 497,513 puan, Gamze Tekin 496,760 puan, Büşra Gürsoy 495,853 puan, Samet Derici 495,811 puan, Ahmet Selcen 495,744 puan, Ceylin Ece Dergi 495,013 puan almışlardır. Bununla birlikte 55 öğrencimiz, Türkiye’de yüzde 1’lik dilime girerek büyük bir başarı göstermiştir.” dedi.

Öğrenci Başak Önder de bundan sonra kendisi için en iyi okulun Servergazi Fen Lisesi olduğunu düşündüğünü belirterek, “Uzun vadede matematikçi olduğum için Boğaziçi düşünüyorum, mühendislik olarak. Uluslararası olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmeyi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Başarılı öğrencinin babası Hakan Önder de kendileri için gurur verici bir durum olduğunu dile getirdi. Önder, “Her aile, çocuklarının başarılı olmasını ister. Başarı tek taraflı olmuyor. Aileden başlıyor. Sınıfındaki branş öğretmenleri, dershane öğretmenleri, gerek Başak’ın olimpiyat takımındaki başarısının da bunda etkisi oldu. Hepsi bir araya gelince Başak’taki bu büyük başarı meydana çıktı.” dedi.

‘EN İYİ EĞİTİM HANGİ OKULDA VERİLİYORSA ONA GÖNDERİRİZ’

Başbakan Erdoğan’ın, “Göndermeyin o okullara” şeklindeki açıklamalarıyla ilgili soruya cevap veren baba Hakan Önder şöyle konuştu: “Bizler çocuklarımıza en iyi eğitim hangi okulda veriliyorsa ona gönderme taraftarıyız her zaman. Başbakan’ımızın söyledikleri devlet okullarından yana fakat devlet okullarında yeterince olimpiyat çalışmalarına destek verilmediği için şahsen Başak’ın velisi olarak, olimpiyatı çok seviyor, matematiği çok seviyor, o yüzden olimpiyat çalışmalarında en verimli hangi okulda olacaksa orada devam etmesini istiyoruz.” diye konuştu. Annesi Necla Önder ise kızı Türkiye birincisi olduğundan dolayı mutlu olduğunu, derece yapacağını bildiklerini ancak birinci olacağını pek düşünmediklerini söyledi.

Kaynak:

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.