Tambora Volkanı’nın patlamasından sonra volkanik kış yaşanmasının nedeni nedir

Tambora Volkanı’nın patlamasından sonra volkanik kış yaşanmasının nedeni nedir
Tambora Volkanı’nın patlamasından sonra volkanik kış yaşanmasının nedeni nedir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Tambora Volkanı’nın patlamasından sonra volkanik kış yaşanmasının nedeni nedir?

Ödev cevabı kısaca : Tambora Volkanı'nın büyük patlamasının neden olduğu volkanik kış, atmosfere yüksek miktarda kül, gaz ve partikül salınmasının bir sonucudur. Bu patlamada büyük miktarda kül ve sülfür dioksit gazı yüksek irtifalara fırlatıldı. Sülfür dioksit, atmosferde sülfürik asit aerosollerine dönüşerek güneş ışığını engelleyen ince partiküller oluşturdu. Bu aerosoller, güneş ışığının yeryüzüne ulaşmasını engelleyerek atmosferin soğumasına ve küresel sıcaklıkların düşmesine neden oldu.

Volkanik kış, Tarım Devrimi'ni ve dünya genelinde bitki örtüsünün etkilenmesini sağladı. Bitki örtüsü azaldığı için yiyecek üretimi azaldı, açlık ve kıtlık yaygınlaştı. Bu nedenle Tambora'nın patlaması, tarih boyunca büyük ölçekli doğal afetlerin insanlar üzerindeki etkilerini gösteren bir örnektir.

77
77
277
15
15
15
185
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.