Tansiyon aletinin nasıl çalıştığına ve tansiyon ölçümünün nasıl yapıldığına dair araştırma yapınız

Tansiyon aletinin nasıl çalıştığına ve tansiyon ölçümünün nasıl yapıldığına dair araştırma yapınız
Tansiyon aletinin nasıl çalıştığına ve tansiyon ölçümününnasıl yapıldığına dair araştırma yapınız. Tansiyonunuzu ölçtürünüzve tansiyon değerlerinizin ne anlama geldiğini öğrenerekelde ettiğiniz bilgileri arkadaşlarınızla paylaşınız.

Tansiyon aletinin çalışma prensibi

Kişinin koluna içine hava doldurulabilen bir manşon geçirilir. Geçirilmiş olan manşona hava dolduran bir pompa, ve dolan havayı da boşaltan bir musluk bağlıdır. Basıncı duyabilmek için manşon ile ölçüm yapılacak bölge arasına da steteskop yerleştirilir. Ölçüm yapılabilecek en iyi bölge dirsek bölgesidir. Buradan geçen atardamarların üzerinden ölçüm yapılabilir. Böylelikle sahip olduğumuz büyük ve küçük tansiyonu ölçmüş ve kayıt altına almış oluruz.

Tansiyon nasıl ölçülür

Tansiyon, yani kan basıncının ölçülmesi, hipertansiyonun tanısının konulmasında ve takip edilmesinde çok önemlidir. Bunun için tansiyon aleti ve tansiyonu ölçmesini bilen bir kişi yeterlidir. Her sağlıklı insanın tansiyon ölçmesini bilmesi gerekmektedir. Öğrenmesi zor değildir. Kulaklık kullanılan cihazlarla yarım saatte öğrenilir, elektronik cihazlarla ise beş dakikada öğrenilir, tansiyon cihazlarını kullanmayı öğrendikten sonra tansiyon ölçülebilir.

Tansiyon hangi koldan ölçülür

Aslında her iki koldan da eşit ölçülür. Yarıya yakın kişi de her iki kol arasındaki ölçümde küçük bir fark olabilir. Bu nedenle başlangıçta her iki koldan da ölçüm alınması gerekir. Daha sonra yüksek ölçülen koldan tansiyon ölçümü yapılmalıdır.

0
1
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.