Tanzimat Dönemi’nde farklı mahkemelerin ortaya çıkmasını hukuk açısından değerlendiriniz

Tanzimat Dönemi’nde farklı mahkemelerin ortaya çıkmasını hukuk açısından değerlendiriniz
Tanzimat Dönemi’nde farklı mahkemelerin ortaya çıkmasını hukuk açısından değerlendiriniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Farklı mahkemelerin kurulması ve çıkarılan yeni kanunların yanında, eski şerî mahkemeler ve kanunların da varlığını sürdürmesi, hukuk alanında ikili bir anlayışın ortaya çıkmasına ve çeşitli kargaşaların yaşanmasına sebep olmuştur.

Tanzimat Dönemi’nde yeni kurulan mahkemeler gayrimüslimlerin faydasına olmuştur. Gayrimüslimler haklarını daha rahat aramışlardır.

Osmanlı Devleti’nde Tanzimat Dönemi’nin sonlarına doğru dış baskıları ortadan kaldırmak ve toplumun ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bir Medenî Kanun hazırlanmış, bunun için de çeşitli çalışmalar yapılmıştır. XIX. yüzyılda İslam dünyasında hazırlanan ilk medenî kanun olan Mecelle, Ahmet Cevdet Paşa ve dönemin önde gelen hukukçularından oluşan bir heyet tarafından hazırlanmıştır.

2
0
1
0
2
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.