Tarih biliminin hangi bilim dallarından yararlandığı

Tarih biliminin hangi bilim dallarından yararlandığı
Tarih biliminin hangi bilim dallarından yararlandığı söylenebilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tarih, geçmişte yaşanan olayların bilgi ve belgeler doğrultusunda ortaya konularak neden ve sonuç ilişkisine bağlı kalınarak ele alınmaktadır. Tarih bilimi, sosyal bilimler alanında en önemli bilimlerden biri olarak ele alınmaktadır. Sosyal bilimler alanında da birçok bilimle de yakından ilgilidir. Fen bilimlerinde de yararlandığı dallar bulunmaktadır.

Tarih biliminin yararlandığı bilim dalları şu şekildedir, Coğrafya, Arkeoloji, Kimya, Jeomorfoloji, Kronoloji, Etnografya, Antropoloji, Paleografya, Epigrafya, Filoloji, Numizmatik, Diplomatik, Hukuk gibi bilim dallarıdır. Edebiyat, istatistik, ekoloji ve sanat tarihi de diğer bilim dalları arasındadır. Tarih çok kapsamlı bilim dallarından biridir. Bu nedenle birçok bilim dalıyla çalışır.

43
27
119
7
4
9
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.