Tarih boyunca devletlerin farklı yönetim şekillerine sahip olmasının sebebi ne olabilir

Tarih boyunca devletlerin farklı yönetim şekillerine sahip olmasının sebebi ne olabilir
Tarih boyunca devletlerin farklı yönetim şekillerine sahip olmasının sebebi ne olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Çünkü tarihin başlangıcından beri insanların ve toplumların yaşantısı farklıdır. Üretim güçlerinin sahiplerinin değişmesi sonucu yönetim şekilleri de değişmektedir. Bazen bu güçler tek kişide toplanmakta (kral-padişah) bazen de demokrasi yoluyla halk da toplanmaktadır.

Tarih boyunca devletlerin farklı yönetim şekillerine sahip olmasının sebebi dinsel, yerleşim şartları, nüfus gibi bir çok konu yönetim şekillerini etkilediğini ifade edebiliriz.

Dinsel olarak kitlelerin artmasıyla birlikte teokrasi meydana gelmiştir. Bazı kesimlerin güçlenerek bölgelerde söz hakkı elde etmeleri oligarşi gibi yönetime yol açmıştır. Devlet haline gelen bir yerin tek bir kişi etrafında gücün toplanmasıyla monarşi yönetimi ortaya çıkmaktadır. Millete egemenliğin verilmesiyle ise Cumhuriyet ortaya çıkmaktadır.

2
2
3
2
3
3
2
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.