Tarih kitaplarını okumak mı yoksa tarihî olayların anlatıldığı bir romanı okumak mı hoşunuza gider

Tarih kitaplarını okumak mı yoksa tarihî olayların anlatıldığı bir romanı okumak mı hoşunuza gider
Tarih kitaplarını okumak mı yoksa tarihî olayların anlatıldığı bir romanı okumak mı hoşunuza gider bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ben tarihi olayların anlatıldığı bir romanı okumayı tercih ederdim. Çünkü o zaman hem sıkılmadan tarihi öğrenmiş olurdum hem de tarih bilgisinin bazen sıkıcı olan gereksiz ayrıntılarında boğulmamış olurdum. Bir de romanlar hayal gücümüzü geliştirdiği için tarihi roman okurken o günlerle ilgili hayal kurarak o dönemin atmosferini daha iyi öğrenmiş olurdum.

Tarih, insanların tecrübe, şuur kazanmasında oldukça önemli bir bilim dalıdır. Bazı insanlar tarih bilimine ilgi duymaz, bazıları da araştırmaya oldukça meraklı olurlar. Bazı kişiler tarih kitaplarını okurken sıkıldığı gibi bazıları da tarihi roman okumaktan haz alırlar.

Bu göreceli durum kişilerin zevklerine, ilgi alanlarına ve hayat görüşlerine göre değişmektedir. Fakat doğruyu öğrenmek, resmi kaynaklara ulaşmak adına tarih kitapları okunmalıdır. Tarihi romanlar da kurgu severler ve hayatın içinden örnekler bulmak isteyenler için okunabilir olan eserlerdir. Kişiler ilgi alanlarına ya da araştırma alanlarına göre buna karar verebilirler.

 

9
31
17
5
7
14
48
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.