Tarihçi olsaydınız geçmişte yaşanmış olaylardan hangisini incelemek isterdiniz

Tarihçi olsaydınız geçmişte yaşanmış olaylardan hangisini incelemek isterdiniz
Bir tarihçi olsaydınız geçmişte yaşanmış olaylardan hangisini incelemek isterdiniz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Tarihe yön veren olaylardan aşağıdakileri incelemek isterdim.

Tekerleğin icadı : Tekerlek M.Ö. 3500 yılında icat edilmiştir. Günümüzdeki ulaşımın yegâne aracıdır. Tekerlek olmasaydı ulaşımın sağlanabilmesi için muhtemelen her şeyin roketler gibi hızını almadan hemen havalanabilmesi ve ilerleyebilmesi gerekirdi.

Yazının icadı : Yazı M.Ö. 3300 yılında icat edilmiştir. Tarihin kaydı bu icattan itibaren tutulmaya başlandı. Tarihle günümüz arasındaki en sağlam köprüyü oluşturdu.

Telefonun icadı : Alexander Graham Bell telefonu 1876 yılında icat etmiştir. Telefonun icadı iletişim ağlarının temelini oluşturmuş, günümüz ilişkilerine yön vermiştir.

Elektriğin icadı : Elektriğin icadı ile elektronik çağa geçiş başlamıştır, Thomas Edison'un 1879 yılında elektrik ampülünü icad etmesiyle ise tüm dünya bireyleri aydınlanmıştır.

I. Dünya Savaşı : 1914 -1918 yılları arasında yaşanan I. Dünya savaşı sonucunda Avrupa'daki mevcut dengeler değişti. Osmanlı ve Avsuturya-Macarisman imparatorluğu parçalandı, Çarlık Rusyası yıkıldı. Türkiye, Macaristan, Polonya, Çekoslovakya, Yugoslavya, Letonya, Litvanya ve Ukrayna kuruldu.

Osmanlı Devleti'nin Yıkılışı Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşu : 1920 yılında TBMM'nin kurulması ve 1923 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin ilan edilmesiyle İngiltere, İtalya, Fransa'nın Sevr antlaşmasından alacakları askıya alınmış, dünya haritası tekrardan çizilmiştir.

807
907
311
31
36
32
149
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.